Nieuws

alcoholtester


De verplichting om een alcoholtester aan boord te hebben, wordt overigens niet van tafel geveegd.  Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Manuel Valls, bekendgemaakt. Ook de Franse ambassade in Den Haag heeft bevestigd dat reizigers momenteel nog geen alcoholtester in de auto hoeven te hebben.

 

Handhaving

Per 1 maart 2013 moeten ook Nederlandse reizigers een alcoholtester in de auto hebben als zij afreizen naar Frankrijk.  Ook wanneer zij door Frankrijk heenrijden op weg naar de vakantiebestemming dienen zij in het bezit te zijn van een dergelijk apparaat.

 

Bepalen

De verplichtstelling van een alcoholtester in Frankrijk is ervoor bedoeld dat bestuurders zelf kunnen bepalen of zij wel of niet in staat zijn om een auto te besturen wanneer zij gedronken hebben.

* Het is verplicht om een ongebruikte alcoholtester in de auto te hebben wanneer men over de Franse wegen rijdt.

* Het is verplicht om twee tests te hebben: als de bestuurder besluit één van beide tests te gebruiken, moet er nog een andere ongebruikte test aanwezig zijn.

 

Dat autobestuurders straks zelf hun promillage kunnen meten, wil nog niet zeggen dat dat een vrijbrief is om in beschonken toestand auto te rijden.  Ook sjoemelen met autotesters is geen goed idee, de Franse politie controleert namelijk met eigen geijkte ademanalyseapparaten.

Alcoholtester: klik hier.

Naam